Avto gume in primerjava cen

Avto guma obdaja platišče kolesa, da prenese obremenitev vozila in zagotovi oprijem na površini. Večina avto gum, tako tiste za avtomobile kot tiste za kolesa, ima prožno blazino, ki absorbira udarce, ko se avto guma kotali po grobih delih tal.

Materiali iz katerih so narejene sodobne avto gume so sintetični kavčuk, naravni kavčuk, blago in žica, skupaj s sajami in drugimi kemičnimi spojinami.

Preden so razvili avto gumo, so bile prve različice pnevmatik preprosto kovinski trakovi, nameščeni okoli lesenih koles, da bi preprečili obrabo. Prve avto gume so bile polne in ne pnevmatske, torej napihnjene.

Prvi patent za tisto, kar se zdi standardna pnevmatika, se je pojavil leta 1847 in ga je vložil škotski izumitelj Robert William Thomson. Vendar te gume nikoli niso šle v proizvodnjo. Avto gume se uporabljajo na številnih vrstah vozil, vključno z avtomobili, avtobusi, tovornjaki, kolesi, motorji in letali. Kovinske pnevmatike se še vedno uporabljajo na lokomotivah in vagonih, pnevmatike iz trdne gume pa se še vedno uporabljajo na vozičkih, kosilnicah in samokolnicah.

Primerjava cen

Ker nam sedaj ni treba iti fizično v trgovino in lahko vse naročimo preko spleta, je postala primerjava cen še posebej aktualna. Kupec artikel preprosto naroči preko spleta in ga prejme na dom. Vsakdo, ki ima internetno povezavo lahko nakupuje po celem svetu. Spletno nakupovanje ima tako svoje prednosti in prav tako svoje slabosti.

Ena od najpomembnejših stvari pri spletne nakupovanje je odlična možnost primerjave cen. Da je primerjava cen še lažja, so nastali spletni portali, kjer lahko cene primerjamo, ne da bi nam bilo treba brskati po različnih spletnih trgovinah. Pri nakupovanju s pomočjo portalov pridemo najhitreje do iskanih izdelkov in jih najdemo po najugodnejših cenah. Če ne iščemo točno določenega artikla, so pri primerjavi cen izredno pomembni tudi opisi artiklov. Artikle in njihove funkcije lahko tako primerjamo med seboj tudi po karakteristikah in ne samo po ceni. Tako lahko s primerjavo cen in primerjavo karakteristik resnično najdemo tisti pravi artikel za nas po najugodnejši ceni.