Ko kupujete nova okna, ne pozabite tudi na vrata

nova-oknaGlede na to, da je bilo toliko že povedanega, da se skozi slabo okno izgubi ogromno toplote ali pa da se poleti stanovanje bolj segreva, se danes že vsi tega zavedamo. Vendar pa po drugi strani lahko opazimo, da se ljudje odločijo bolj za menjavo oken, medtem ko na vrata pozabi veliko ljudi. Tudi le – ta so izredno pomembna, saj je prav tako tam lahko veliko izgub. Zato, ko kupujete nova PVC okna, ne pozabite tudi nanje. Najbolje je, da se kupijo skupaj PVC okna in vrata, saj si na ta način tudi zagotovite, da je izdelovalec enak, torej da so PVC okna in vrata identična, od istega proizvajalca, torej se bodo tudi zagotovo prilegala.

Ni namreč dobro, da jih kupite od enega proizvajalca, medtem ko se za nakup vrat odločite drugje, saj so lahko samo malenkost drugačna, pa boste imeli težave pri vgradnji, ker se ne bodo popolnoma prilegala skupaj. Vemo pa, da se morajo popolnoma prilegati, saj si s tem zagotovimo večje prihranke, ker zmanjšamo možnost dotoka vročega ali hladnega zraka v prostor.

Hkrati pa praviloma velja, da če PVC okna kupimo skupaj z vrati, da dobimo večji dopust, saj je tudi večja vrednost naročila. Velja pa tudi dejstvo, se spreminjajo tudi med posameznimi proizvajalci, saj gre razvoj naprej in se lahko kakšna malenkost tudi spremeni. Zato je vsekakor najbolje, da PVC okna, ki so skupaj eden drugega, kupite skupaj.

Če so posamična PVC okna, potem to ni problem, saj dizajn ni različen, težav pri vgradnji pa tudi ne boste imeli nobenih zaradi malenkost spremenjenega PVC okna.