Najlepše reke za rafting

soca-rafting-tolminRafting na divjih vodah je priljubljen po vsem svetu. Najpomembneje je, da so udeleženci dobri plavalci in da se zavedajo nevarnosti tega adrenalinskega športa. Poleg umirjene plovbe po najlepših svetovnih pokrajinah, poznamo tudi malo živahnejši rafting, ki nam požene kri po žilah s plovbo po razgibanih brzicah. Poglejmo, kje na svetu nas čaka nepozabna rafting avantura.Vas zanima rafting na Soči?

Vsi smo že slišali za očarljiv kanjon Grand Canyon, ki ga je oblikovala reka Colorado. Večina se tja odpravi na pustolovščino na kopnem; destinacija je znana po pohodniških poteh, plažah, kampih. Mnogi pa še odpravijo tudi na rafting. Če boste med borbo z brzicami uspeli še ujeti krasen razgled na kanjon, bo to sigurno ena najlepših rafting izkušenj.

Če od ZDA odpotujemo malo južneje, v Kostariki, skrita v tropskem deževnem gozdu na rafting vabi Reka Pacucare. 108 kilometrov dolga roka se vije proti Karibom, karibski pridih pa ima tudi sam rafting izlet; med spustom po reki lahko opazite tudi eksotične živali.

Rafting na eni najlepših svetovnih rek pa nas vabi kar na domači celini. 144 kilometrov dolga Reka Tara prečka Črno goro ter Bosno in Hercegovino in je znana po svoji čistosti. Imenujejo jo kar ˝solza Evrope.˝ Kanjon reke Tare je globok 1300 metrov in je s tem največji kanjon v Evropi. Ali ob tej informaciji še lahko podvomite o rafting izkušnji na Balkanu?

Sedaj ko smo pogledali rafting ponudbo najlepših svetovnih rek, pa moramo omeniti še glavno zmagovalko – reka Soča je najbližja, s svojo unikatno barvo ena najlepših rek in prav tako ponuja posebno rafting doživetje na svojih brzicah. Rafting po zgornjem delu Soče je malo živahnejši, medtem ko je na spodnjem primeren tudi za družine in manjše otroke. Morda v Posočju nimamo kanjona, po katerem bi bil rafting mogoč, imamo pa čudovito Sočo, ki nam ponuja razglede na okoliške vrhove Julijskih Alp. Ne odlašajte več, rafting izlet vas že čaka, pa še daleč ne bo treba.